Најновије вести

Петковић честитао Дан Горанаца и Дан Општине Гора

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић честитао је председнику Привременог органа оптине Гора Сахтијари Неиму, органима власти и свим житељима Горе, као и свим Горанцима у другим деловима наше земље, региона и света, Ђурђевдан – Дан Горанаца и Дан Општине Гора.

 

“Горанци су народ који вековима истрајава у тешким временима, у којима никада није ни посустао, ни посрнуо, већ је остао привржен свом пореклу, језику и обичајима. Зато и данас Горанци поносно прослављају Ђурђевдан, сећајући се своје историје и предака, али гледајући и у будућност, свој развој и опстанак. Нераскидиве везе поштовања и привржености између Горанаца и српског народа исткане су у борби и настојањима да останемо и опстанемо на нашим огњиштима на Косову и Метохији. Поред љубави и пријатељства заједнички смо делили на овим просторима и све притиске и изазове, што нас је нераздвојиво везало и зближило”, наводи у честитки Петковић.

Истиче да ће Влада Републике Србије и Канцеларија за Косово и Метохију наставити да улажу напоре за бољи живот свих Горанаца, за извеснију и срећнију будућност. “А наша два народа ће, као и до сада, ценећи часност и поштење као вредности које нас повезују, сигурно превазићи сва искушења. Срећан вам Дан општине и Дан свих Горанаца!”, поручио је Петковић.

Подели на: