Најновије вести

Петковић честитао празник Светог Трифуна, славу општине Ораховац

“У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, органима власти и свим житељима Ораховца честитам општинску Славу, Светог мученика Трифуна”, написао је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић на свом фејсбук профилу.

 

 

Свети Трифун се у нашем народу слави и поштује као заштитник виноградара, винове лозе, вина, али и брачне и истинске хришћанске љубави, написао је у објави Петковић.

Лоза, која расте под метохијским сунцем, на плодној метохијској земљи, даје вековима грожђе најбољег квалитета и надалеко чувена вина. Историја исписана на овим просторима, уздизања, нова надања, све то као да је уткано у вина, чија су својства и укуси и данас, као и много векова уназад, достојни краљевске и царске трпезе, али и сваког цењеног госта из света и путника намерника.

Нека Свети Трифун свим узгајивачима винове лозе и произвођачима вина из вашег краја, где су се виногради узгајали још у 12. веку, донесе добру годину и створи услове да и у будућности будете познати по квалитетном и надалеко чувеном вину. А ваш труд и рад увек ће имати моју и подршку Канцеларије за Косово и Метохију.

Желим вам срећну и благословену општинску Славу, успех и напредак на свим пољима!

Подели на: