Најновије вести

Петковић: Држава Србија помаже и помагаће свима који су претрпели штету током поплава

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић обишао је данас породице Лазић и Шубарић у Доњој Гуштерици које су у јануарским поплавама претрпеле велику штету и најавио да ће помоћ државе Србије већ данас стићи свима онима коју су претрпели већу материјаалну штету, а касније и свима онима којима је поплава нанела мању штету.

 

Посетио сам две породице које су претпеле већу штету услед поплава. Ово су дивне породице. Држава Србија мисли о нашим људима и покушавамо на све начине. Од данас 150 домаћинстава која су претрпела поплаве, где је вода ушла у куће, добиће по хиљаду евра у динарској противвредности. А додатно још око 500 породица на централном Косову, али и у косовском поморављу, а реч је о домаћинствима друге категорије, где је вода ушла у двориште или помоћне објекте, преко Канцеларије за КиМ добиће по 50.000 динара”, навео је Петковић и додао да на тај начин показујемо да водимо рачуна о свим нашим људима, да улажемо, не само у изградњу, већ и директно људима када претрпе одређену штету.

“Током ребаланса издвојили смо средства у износу од 200 милиона за реконструкцију свих важних пројеката који су такође током поплава пострадали, али и 100 милиона динара за чишћење речних корита, али морате знати да нажалост овде не зависи све само од нас”, закључио је директор Канцеларије за КиМ.

Синиша Лазић и Горан Шубарић чија је домаћинства данас обишао Петковић, истичу да су претрпели велике материјалну штету,али да су уз помоћ Републике Србије и добрих људи успели да уништено у поплави замене новим.

“Добили смо помоћ од Републике Србије, захваљујући томе, санирали смо штету. Задовољан смо што нам је данас директор дошао у посету, желим да му се захвалим на помоћи. Како обрађујем земљу и живим од пољопривреде искористићу прилику да замолим да ми се помогне у механизацији”, рекао је за РТВ Грачаница Синиша Лазић из Доње Гуштерице.

” Драго ми је што је Петковић данас са нама, довољно је само знати да неко мисли на нас и да зна да постојимо. Надам се да ће помоћ стићи до сваког човека коме је потребна. Хвала господину Петру Петковићу што је дошао”, рекао је Горан Шубарић.

Петковић је након посете двеју породица разговарао и са осталим мештанима Доње Гуштерице и још једном поновио да ће потребну помоћ добити свако домаћинство које је оштећено у јануарским поплавама.

Подели на: