Најновије вести

Петковић: Хапшење још једног Србина на простору КиМ наставак тортуре Куртија

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је хапшење још једног Србина на простору Косова и Метохије, Уроша В. из Лепосавића које се догодило јутрос, наставак тортуре Аљбина Куртија који користи сва средства да испровоцира сукоб са мирним српским народом.

 

 

Урош В. је ухапшен када је јутрос рано кренуо на посао, а ухапсили су га припадници Куртијеве Косовске полиције у цивилу, од којих је један возио чак возило са КМ таблицама. Није реч ни о каквом криминалцу, већ момку од 28 година који је мирно ишао на посао, знајући да ништа није крив”, наводи Петковић у саопштењу.

Како истиче, “Курти без икаквих доказа, упркос чињеницама које га демантују, свакодневно хапси Србе, док међународна заједница окреће главу на другу страну и прави се да не види кршења свих основних права Срба, Куртијево свакодневно малтретирање, физичко, правно и институционално насиље над нашим народом”.

“Да ли је било где у демократском западном свету могуће да се ико хапси по политичким налозима, без доказа? Како је могуће да докази свакодневно демантују Свечљу и Куртија, а они настављају своје нападе на Србе? Међународна заједница под хитно мора да се освести и неразумним потезима Приштине стане на пут, јер мир на Косову и Метохији опстаје само надљудским напорима Срба са севера Косова и Метохије који две године трпељиво подносе Куртијеву тортуру”, закључио је Петковић.

Подели на: