Најновије вести

Петковић: Искључиви извор свих проблема на КиМ јесу Курти и његова злочиначка параполиција

Аљбин Курти данас је бруталном кампањом лажи и дезинформација почео да припрема терен за нови терор и прогон српског народа на северу Косова и Метохије. Сада је јасно да ће наставити да се служи неодрживим теоријама завере и измишљеним претњама како би у предстојећем периоду још више појачао репресију над Србима, рекао је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић реагујући на изјаву Куртија да су безбедносне институције на Косову* установиле све вец́и ризик од инсценираних напада група “српских структура”.

 

 

Петковић је навео да су “окупатори увек у историји настојали да се представе као заштитници поробљених, међутим Куртијева тактика „окупирам те за твоје добро“ неће проћи код српског народа на Косову и Метохији, који је одавно прозрео намере Приштине и на својој кожи свакодневно осећа последице Куртијевог терора.

“Искључиви извор свих проблема на Косову и Метохији јесу Курти и његова злочиначка параполиција која сеје терор и страх међу мирним српским народом на северу покрајине”, нагласио је Петковић.

Петковић сматра да једини пут ка изградњи мира и спуштању тензија води преко неопходне деескалације коју Приштина мора да спроведе и без одлагања повуче своје полицијске фаланге са севера покрајине, престане са свакодневним хапшењима невиних Срба и сваког другог угњетавања.

“Курти својевољно неће пристати на било какво повлачење, јер његов циљ нису ни дијалог ни нормализација, већ суштинска промена ситуације на терену, кроз перфидно етничко чишћење, под маском бриге о безбедности на северу Косова и Метохије. Зато је неопходно да утицајни међународни чиниоци на Косову и Метохији погледају реалности у очи, и зауставе Куртијев пројекат”, закључио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Подели на: