Најновије вести

Петковић: Јанковић је последњи позван да прича о Косову, ради на штету народа и државе

Члан Главног одбора СНС Петар Петковић изјавио је да је последњи који је позван да прича о решавању проблема Косова “самозвани експерт Саша Јанковић, који се за време своје кратке, али силазне политичке каријере свим силама залагао да самопроглашено Косово добије столицу у Уједињеним нацијама, да буде примљено у Интерпол и друге међународне организације”.

 

 

Петковић је рекао да, исти онај који је насилним протестима на улицама Србије покушао да за себе изнуди место премијера, за Србе на Косову никада није марио, па се лагодно као заштитник грађана прогласио ненадлежним за њихове проблеме.

“Тај и такав Јанковић сада, у стилу најжешћих косовских лобиста, бесрамно инсинуира да је постојао некакав тајни план да се изазове, како каже, ‘ограничени конфликт на Косову’. Он тако по ко зна који пут ради на штету сопственог народа и државе. Зато га молимо да не одмаже онима који даноноћно раде на решавању проблема КиМ и труде се да нашој деци не оставе нерешени конфликт у аманет”, рекао је Петковић.

Према његовим речима, јасно је да ће у Приштини поново аплаудирати његовим “генијалним идејама” и да је тамо успео да за себе утефтерише нови политички поен.

“Ако оваквим неодговорним изјавама покушава да се врати у центар политичког живота и поново се кандидује за председника, упражњено му је место председника самопроглашеног Косова, тамо ће сигурно имати веће шансе”, рекао је Петковић.

Подели на: