Најновије вести

Петковић: Једини који има огољени интерес да изазове инциденте на северу КиМ јесте Курти

Једина особа која се отворено залаже за дестабилизацију прилика на Косову и Метохији јесте Аљбин Курти који својим неурачунљивим потезима хоће да сруши тешко стечени мир и стабилност у регион, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић.

 

 

Како то Аљбин Курти планира да преговара, док на голоруки народ на северу покрајине иде дугим цевима, оклопним возилима, снајперима и сузавцем? Званични Београд је увек истицао да је спреман на разговор и дијалог, али о ком дијалогу је реч док Приштина на наш народ држи уперене снајпере и дуге цеви и док му се брутално брани слобода кретања? Компромис може да се постиже у разговору, али не и са насилничком и агресорском политиком Приштине, то нека свима буде јасно”, наводи Петковић у саопштењу за јавност.

Истиче да једини који има огољени интерес да изазове инциденте на северу Косова и Метохије јесте Курти који је за шаку гласова спреман на све.

“Прво је покушао да одложи изборе позивајући се на пандемију коронавируса. Када му то није пошло за руком, прибегао је овим екстремним потезима којима покушава да води кампању за локалне изборе. Али, преварио се Курти, јер преко пута себе нема лојалне Србе којима може да диригује и који ће бити статисти у његовој предизборној кампањи, већ народ који је даноноћно спреман да мирним средствима брани своје право на нормалан живот, свој останак и опстанак на овим просторима”, каже Петковић.

“Протест и одговор српског народа на прелазима Јариње и Брњак нису никаква једнострана акција, већ реакција нашег народа на противправне акције Приштине која 3077 дана отворено крши Бриселски споразум и сада хоће да заустави живот на северу покрајине. Ми на то никада нећемо пристати”, поручио је Петковић.

Подели на: