понедељак, 16. маја 2022. | 17:22
Најновије вести

Петковић: Курти и политичари из Приштине користе кризу у Украјини за остваривање својих великоалбанских идеја

Агресивна, хушкачка и милитантна реторика Аљбина Куртија, не служи стварању мирног и безбедног окружења за све људе који живе на Косову и Метохији, већ јој је директни циљ стварање тензија и дестабилизација прилика на овим просторима, саопштио је данас директор Канцеларије за КиМ, Петар Петковић.

 

 

Већ данима сведочимо чињеници да Курти и остали политичари у Приштини користе кризу у Украјини за остваривање својих великоалбанских идеја, скупљање политичких поена на муци која је задесила читав свет, али и покушајима да на мала врата прогурају чланство у бројним међународним организацијама и своје безбедносне снаге трансформишу у војску.

Док званични Београд, српски народ у покрајини и Српска листа апелују на разум, мир, толеранцију и уздржавање од речи и дела која би за последицу могла да имају дестабилизацију осетљивих прилика на Косову и Метохији, дотле Курти и његови сарадници користе сваку прилику за провокације и лажне оптужбе против Срба. Управо се челницима тзв. ОВК суди за најгнусније ратне злочине према Србима, тако да је приштинска политика замена теза и тенденциозности свима добро позната.

Приштини није место ни у једној међународној организацији, јер јој то никако не припада по међународном праву. Оно што јој припада јесте дијалог са Београдом, као и имплементација свих досада потписаних споразума. Али, како је Приштина навикла да ствара тензије и поткопава мир, јасно је зашто су управо сада, у време тешке кризе на истоку Европе, али и у свету, албански политичари кренули са опасним и малициозним иницијативама и покушајима чланства у међународним организацијама.

Уместо таквих неодговорних потеза, Куртију и његовим сарадницима би боље било да обезбеде економску стабилност за грађане, основне животне намирнице и обуздају њихове цене, јер је то оно што народ очекује.

 

Подели на: