Најновије вести

Петковић: Куртијева пропагандна прича пала би у воду суочена са истином о УЧК

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оштро је реаговао поводом изјаве премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да би институције у Приштини морале да туже “Србију за геноцид почињен пре 22 године”.

 

Петар Петковић је, коментаришући изјаву Аљбина Куртија, рекао да би Курти, уместо што свим снагама ради на шовинистичком концепту проглашавања Срба и Србије за злочинце, требало да своје сународнике почне да упознаје са злочиначком природом терористичке УЧК, чије су жртве били, не само Срби, већ и многи Албанци.

“Курти је уосталом био један од идеолога те машинерије зла, која је убијала, киднаповала и касапила људе да би трговала њиховим органима, и последњи је који има право да било кога оптужује за геноцид”, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Србија је, истиче Петковић, доследно спремна да истражи све злочине, било да су они стварни или измишљени, подсећајући да смо исказали јасну спремност да дозволимо истраживање сваког локалитета за који постоји сумња да би се на њему могли наћи нечији посмртни остаци.

Додаје да Приштина не жели да манифестује исту врсту отворености, јер Курти је, каже Петковић, свестан да би његова идеолошко-пропагандна прича о тзв. геноциду над Албанцима пала у воду суочена са стварношћу и истином о правој природи УЧК.

“Политичари у Приштини ће имати морално право да говоре о злочинима тек онда када буду спремни да признају да су сами покренули спиралу злочина која је резултирала свим ратним страхотама и егзодусом четврт милиона Срба и других неалбанаца са КиМ”, наводи Петковић.

Подели на: