Најновије вести

Петковић: Најаве из Приштине показује да њиховим политичким структурама управљају екстремисти

Приштина и Аљбин Курти још једном су показали да умеју само да прете силом и ратом, и да њиховим политичким структурама управљају екстремисти који уопште не препознају вредност дијалога и мирног решавања проблема, рекао је директор Канцеларије за КиМ.

 

 

Петар Петковић је реагујући на најаву Приштине да ће 1. септембра применити одлуку о личним картама и регистарским таблицама рекао да Куртијев министар привремених институција самоуправе у Приштини Џељаљ Свечља апсурдним нападима на Београд и Србе на северу Косова и Метохије потврдио је да има улогу главног подизвођача Куртијевог плана дестабилизације региона.

“Нису Београд, нити председник Србије Александар Вучић, слали специјалне приштинске полицијске снаге на север Косова и Метохије да пребијају и пуцају на голорук народ, нити смо ми доносили једностране одлуке и газили споразуме, нити смо иједног тренутка показали изостанак спремности за разговор и постизање договора.

Председник Вучић је константно и доследно Србе на Косову и Метохији позивао на уздржаност и мир и да одустану од блокада путева, иако су на њих били приморани ради пуког опстанка, а одговорност за све потенцијалне инциденте биће на ономе ко свакодневно демонстрира силу и њом прети – а то су Курти и његови помоћници попут Свечље.

Једина кривица Срба на северу Косова и Метохије је у томе што не желе да буду угашени и поништени, и да буду и политички и физички гажени од стране шовинистичких ратнохушкачких структура у Приштини”, наводи се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

Подели на: