Најновије вести

Петковић: Ни Курти ни много јачи од њега не могу да забране Београду да увек брине о свом народу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да Београд и председник Александар Вучић никоме не прете нити звецкају оружјем већ су, за разлику од Приштине, стуб мира и стабилности у региону и истакао да ни много јачи и моћнији од премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија не могу да забране Београду да увек брине о свом народу, ма где он живео.

 

 

Петар Петковић је истакао да ако Курти воли да фотографише униформе, базе и пунктове, нека направи изложбу од фотографија насиља које његов шовинистички апарат спроводи над српским народом на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу Канцеларије.

“Нека странцима дели фотографије Азема Куртаја како пуца у српску децу или снимке приштинских фалангиста како пребијају српски народ и отварају ватру на цивиле на нелегалном пункту на Бистричком мосту, а могао би да подели и фотографије албанских екстремиста како током мартовског погрома 2004. бацају бомбе и пуцају из снајпера на голоруке Србе и припаднике Кфора”, наводи се у саопштењу.

Додаје да може да покаже и снимке како његови министри бацају сузавац, преврћу возила Еулекса и “остала непочинства” и да је то права слика “његовог мирнодопског” друштва у ком свакодневно спроводи насиље над “голоруким српским народом”.

Подели на: