Најновије вести

Петковић: Нова кућа за браћу Радосављевић уз подршку Канцеларије за КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију направиће нову кућу Лазару и Божидару Радосављевићу, из села Улије, надомак Лепосавића, а до краја године требало би да се уселе у нови дом.

 

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је да ће, док буде трајала градња куће, двојици браће бити обезбеђен адекватан смештај, а ако грађевиснка сезона буде погодна, они би већ до краја године могли да се уселе у нову кућу.

“Тешка судбина браће Радосављевић мотивисала је нас из Канцеларије за Косово и Метохију да им, заједно са општином Лепосавић, помогнемо и да им сви заједно будемо подршка. Кад сам пре месец дана детаљно упознат с њиховим животом и недаћама и чињеницом да им стан који им је доделила општина није одговарао, дао сам налог сарадницима и кренули смо у процедуре да им се средствима канцеларије изгради нова кућа. Важно је да храбри Божидар и Лазар имају свој кров над главом и миран сан на својој очевини, а наша је обавеза и жеља да им то омогућимо. У најкраћем могућем року Божа и Лазар имаће нови дом”, рекао је Петковић.

Петковић истиче да ће већ данас старатељ браће Часлав Радосављевић поднети захтев општини Лепосавић у име деце која су малолетна, а живе у веома тешким условима.

“Они су изразили жељу да им се на темељима старе куће , на очевини, изгради нови дом и ми ћемо им ту жељу услишити”, каже Петковић.

“Политика” наводи да је текст који је тај лист објавио у суботу под насловом “Два брата – једна душа” изазвао буру емоција код људи добре воље, који репортажу деле на друштвеним мрежама и које је јако погодила тешка судбина двојице браће, који живе у дотрајалој кући, а једини приход им је социјална помоћ.

Посебно их је погодила Божидарова несрећа, који је од рођења у инвалидским колицима, а пре две и по године остао је слеп.

Верују речима лекара да би се операцијом млађем брату могао вратити вид, а операцијом колена Божидар би и поред тешке дијагнозе мога да стане на ноге.

О Божидару се донедавно бринуо отац Родољуб, који је у мају преминуо, а мајка Зорица је трагично страдала у пожару пре четири године. Лазар у септембру треба да пође у завршни разред Електротехничке школе у Лепосавићу, али ће највероватније ванредно полагати разред, јер није спреман да остави брата. Кад затреба, помажу родбина и најближе комшије.

Подели на: