уторак, 21. марта 2023. | 16:19
Најновије вести

Петковић: Нова, најотворенија врста притиска да се Драгица отера са свог кућног прага

Након вишедневног отвореног малтретирања и директних претњи упућених Драгици Гашић, нашој јединој повратници у Ђаковици, она се сада суочава са новом врстом притисака и проблема, саопштио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

 

“Иако смо одмах обезбедили нова блиндирана врата за њен стан и мајстора који треба да изврши замену, локална полиција данас прво није дозволила да се дотрајала и улупана улазна врата на Драгичином стану замене, него су јој тражили дозволу општине за монтажу. Након што је Драгица попунила захтев у општини, локални инспектори рада потом су дошли и запленили Драгичина нова врата?!”, наводи се у саопштењу.

Како истиче, сада траже да се пре монтаже врата, општини доставе докази о некаквом атесту као и докази произвођа о уплаћеним порезима, уз бројна друга документа.

“Ово је незапамћени скандал и директна тортура, као и нова, најотворенија врста притиска да се Драгица отера са свог кућног прага, јер је свима и у Приштини и у Ђаковици добро познато да је Драгичина намера била да замени стара врата како би се осећала сигурније и како би колико толико на миру могла да преспава у свом стану. О каквом ми повратку и суживоту можемо уопште и да разговарамо, када Приштина не дозвољава ни базичне услове за живот нашим повратницима и обрачунава се с вратима?.Ми ћемо свим расположивим каналима наставити да инсистирамо да прекину притисци и напади на њу и да јој се гарантује безбедност и нормалан живот, а први корак у томе свакако је да јој створимо пристојне услове за живот у стану у који се вратила после 22 године и од тога нећемо одустати”, закључује у саопштењу директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

 

Подели на: