Најновије вести

Петковић: Обезбедили смо још 40 места у здравству на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је држава Србија обезбедила додатних четрдесет радних места у здравству на КиМ и да се труди да помогне.

 

 

Поводом протеста групе незадовољних резултатом конкурса за запослење у КБЦ Грачаница, Петар Петковић је рекао да треба разумети да ако се на један одређен конкурс јави 250 људи, а притом је конкурс расписан за 40 радних места, наравно да не могу сви да буду задовољни.

“Исто тако, плате су сада дупло веће за медицинске раднике него што је то био случај 2011. године. То све говори да бринемо о здравству и лекарима, а помагаћемо им и у наредном периоду”, нагласио је Петковић У Звечану.

Истакао је и даље планове запошљавања у здравственом сектору.

“Пробаћемо да обезбедимо и додатна радна места, али сваки пут када се обезбеде, наравно биће и оних који ће бити незадовољни, то је тако по природи ствари. Трудићемо се да свакоме помогнемо, јер нам је у интересу да здравство на Косову буде јако, јер на тај начин спашавамо и животе људи, али тако, између осталог, и јачамо наше здравство, помажемо опстанку наших институција, чиме се додатно утврђују и оснажују, што је важно за опстанак Срба на Косову и Метохији”, закључио је Петковић.

Подели на: