Најновије вести

Петковић: По ко зна који пут видимо да је Приштини све увек допуштено

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, потврдио је за Пинк да приштинска страна дијалог не доживљава озбиљно и да одуговлачи да конструктивно учествује у дијалогу.
„У протекала два дана имали смо наставак дијалога на експертском нивоу“, каже Петковић. Како је навео делегацију Београда је представљао главни преговарач, директор Канцеларија за КиМ Марко Ђурић.

 

 

Показало се да се београдска страна одлично држи у дијалогу и да су изнети сви кључни аргументи када је реч о обе теме које су покренуте у дијалогу. То је питање несталих лица и отворено је питање расељених лица са Косова и Метохије“, рекао је Петковић.

Додао је да је, поред снажног држања јаких аргумента београдска делегација са сувим чињеницама била у потпуности спремна да наступаи разговорима.

„Сама ситуација у оквиру дијалога показала је да дијалог очигледно више одговара Београду него Приштини. Видимо, по ко зна који пут, да је Приштини готово све увек допуштено“, рекао је Петковић.

Каријерни дипломата Зоран Миливојевић рекао је за Пинк да се тек сада види право стање ствари када је у питању дијалог Београда и Приштине.

„Све то показује како је тешко да се дође до правог дијалога и у којој мери је велика одговорност међународне заједнице. Сада је потпуо јасно да нема мира и стабилности, да нема преговора уколико се интерес српске стране не уважи“, нагласио је Милиовојевић.

Подели на: