Најновије вести

Петковић: Почиње испуњавање до сада постигнутих споразума

Директор Канцеларије за КИМ Петар Петковић изјавио је да је делегација Београда заједно са председником Србије Александром Вучићем одбранила слободу кретања и сачувала мир и захвалио се српском народу на КИМ који је “показао одлучност и истрајност када је било најважније”.

 

 

Петковић је на свом Твитеру, а након постигнутог договора о деескалацији на северу КИМ додао и да данас почиње епоха испуњавања до сада постигнутих споразума у Бриселу и да је то реалност коју премијер привремених институција Аљбин Курти што пре треба да прихвати.

Како је појаснио то се односи на све споразуме, почевши од споразума о таблицама до оног који се тиче Заједнице српских општина, што ће, како је најавио, бити тема првог наредног састанка у Бриселу.

“После два дана тешких преговора, постигли смо споразум којим смо задовољни! Заштитили смо возила са ознакама српских градова на КиМ, више неће бити скидања српских таблица нити агресивног наметања таблица са статусним ознакама од стране Приштине”, рекао је Петковић.

Подели на: