Најновије вести

Петковић посетио је Фудбалски клуб „Космет“ у Лепосавићу

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, посетио је Фудбалски клуб „Космет“ у Лепосавићу и том приликом обећао улагања у спорт и младе. Током дана Петковић са председником Привременог органа Зораном Тодићем и начелником Косовскомитровачког округа Славком Симићем обилази социјално угрожене и породице које живе од пољопривреде.

 

Улагањем у спорт улажемо у будућност деце, у њихов развој и опстанак на овим просторима, рекао је помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић приликом посете Фудбалском клубу “Космет” у Лепосавићу.

“Овде је присутан велики ентузијазам и оваква спортска удружења треба свакако помоћи како би, иако имају добре услове за рад, имали још боље, јер спорт је веома битан за наше младе генерације. Ова деца су на правом путу, јер кроз спорт, победе и поразе уче се здравом начину животу и тимском раду”, рекао је Петковић.

Говорећи о политици и спорту, Петковић се осврнуо на забране које долазе од стране Приштине приликом посете клубова из централне Србије.

“Недавно су зауставили кошаркаше “Слоге” што је недопустиво, мимо свих прописа и правила, и спортских и других договорених. Зато кажем спорт је нешто што би требало да спаја и место где се разумемо јер спортски језик је језик који сви разумеју”, нагласио је Петковић.

Фудбалски клуб “Космет” основан је 2008. године . Тренутно има око стотину деце, узраста од 2005. до 2013. годишта.

“Драго ми је што, осим нас тренера, још неко размишља о овој деци, да се неко понудио да дође и помогне”, рекао је Небојша Нини, тренер ФК “Космет” и додао да клуб има добре услове за тренирање али, према његовом мишљењу, недостаје едукација тренера.

Током преподнева Петковић се састао са члановима Привременог органа општине Лепосавић

“То је била прилика да још једном прођемо кроз све пројекте који би требало да се реализују и докле се стигло са реализацијом постојећих пројеката. Такође, ово је била прилика да резимирамо све оно што је Привремни орган чинио од почетка ове године када је реч о бројним посетама нашим породицама на територији општине Лепосавић”, нагласио је Петковић.

Он је са председником Привременог органа општине Лепосавић Зораном Тодићем и начелником Косовскомитровачког округа Славком Симићем обилазио и социјално угрожене породице али и оне које се издржавају од пољопривредне производње.

Подели на: