Најновије вести

Петковић посетио повређеног младића

Србија ће учинити све да заштити свој народ – рекао је помоћник директора Канцеларије за КиМ

 

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Петар Петковић обишао је данас, уторак 3. септембра, нешто шпре девет сати ујутру, Данила Бојковића, кога су Албанци повредили у недељу 1, септембра нешто после 18 сати у инциденту у близини главног градског моста на Ибру са северне стрране.
.Петковић је Бојковићу поручио да што пре избаци из главе све што се десило и позвао га да буде гост у Београду.
-Овај младић је симбол српског отпора албанском екстремизму. Тај мост је опсесија Албанаца и њихов недосањани сан, – рекао је Петковић.
Навео је да се инциденти појачавају и да више нису само вербални.
-Ми то нећемо дозволити. Ми се залажемо за мир, компромисно решење. Не дајемо повода, али нећемо допустити овакве инциденте, да се ножем иде на нашу децу. Србија ће учинити све да заштити свој народ. Само одговорним поступањем можемо бранити наш народ, јер нам је мир преко потребан. Србија ће инсистирати да се пронађу починиоци, – истакао је Петковић.
Петковић је последњи догађај приписао предизборној кампањи.
-Сви смо уз овог младића, уз наш народ. То је наша дужност и од тога нећемо одустати. Хвала КБЦ-у јер они раде велики посао за наш народ и државу Србију.
Директор КБЦ-а Милан Ивановић рекао је да је младић оперисан, и да не очекују компликације. Он ће током дана бити пребачен са интензивне неге и наставиће опоравак на хируршком одељењу КБЦ-а у Митровици.
З. Влашковић

Подели на: