Најновије вести

Петковић посетио Ранка Бацића претученог код Клине

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић обишао је у Великој Плани Ранка Бацића, који је 12. јула претучен у селу Долац код Клине и пренео му подршку државе Србије, али и поруку да под хитно морају да престану напади на Србе.

 

Ранка Бацића је група Албанаца напала док се враћао с породичног имања и нанела му тешке телесне повреде.

Петар Петковић је саопштио да је Бацић неколико дана провео у болници у Пећи где је добио отпусну листу и рецепте за лекове на албанском.

Оценио је да је то још један показатељ пуне дискриминације приштинских власти према Србима на КиМ, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Навео је да су организовали да Бацића прегледају лекари, јер је реч о озбиљним повредама и човеку који има два поломљена ребра и да ће он ће бити смештен у болницу у Смедереву.

“Ја не знам шта је у душама тих албанских терориста који су пришли и једном оваквом човеку, који је дошао да обиђе своје имање, да га пребију и да на крају заврши у болници. Шта им смета Ранко? Можда зато што је Србин и зато што неће да прода своју имовину, онако како би они то желели? Него жели да обилази своју имовину и да се врати у своју Клину. Али, како да се врате и он и други интерно расељени када виде шта се дешава и са Драгицом Гашић и са Ранком?”, запита се Петковић.

Он је Ранку пренео и поздраве председника Александра Вучића и истакао да ће његов и случај безбедности Срба бити тема и дијалога у Бриселу.

“Ово шта се Ранку догодило, нека је на срамоту свих оних у Приштини који сваког дана нападају Србе. Он је слика да ли је у праву, а наравно да није, Аљбин Курти који каже да нема међуетничких сукоба на простору Косова и Метохије. Како нема? Шта је са Николом Перићем, шта са Драгицом Гашић, шта са Ранком? То мора да престане. И питање Ранка и других инцидената ће председник Александар Вучић покренути у оквиру дијалога који имамо у понедељак у Бриселу”, поручио је Петковић.

Како се наводи у саопштењу Бацић ће након хоспитализације моћи да настави опоравак у хотелу “Фонтана”, у Врњачкој Бањи.

Бацић је захвалио држави Србији, Канцеларији за Косово и Метохију и председнику Вучићу на помоћи и подршци и пожелео му да настави да се бори за све Србе на Косову и Метохији.

Подели на: