Најновије вести

Петковић: Претње тужбама покушај дестабилизовања прилика у региону

Уместо што се бави популистичким замајавањем својих сународника најављивањем некакве тужбе против Србије, Курти би требало коначно да швати да није више опозиција и политички диверзант, већ да је са новом улогом добио и нову одговорност, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић реагујући на изјаву Аљбина Куртија да ће тзв.Косово тужити Србију за геноцид.

 

 

Петковић сматра да је “Куртијева најава тужбе против Србије, осим што је неостварива, будући да самопроглашено Косово није држава, јесте још један покушај скретања пажње јавности са чињенице да Приштина нема одговоре на пре свега социјална и економска очекивања грађана”.

“Претње тужбама, баш као и претње стварањем тзв. велике Албаније, јесу покушај дестабилизовања прилика у региону, с обзиром да Приштина и даље има опасне наде да би на неки начин могла профитирати у таквом сценарију”, навео је Петковић у саопштењу.

Петковић је нагласио “да је стабилност региона, економски и демократски развој једини разуман пут за излазак из постконфликтне психозе у којој је део друштва на Косову и Метохији и даље заробљен”.

“Зато је дијалог, од којег Курти упорно бежи, једина шанса за миран расплет и решавања несугласица, и што пре у Приштини то швате то ће и шансе за превазилажење нагомиланих друштвених и економских проблема на Косову и Метохији бити веће”, закључио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Подели на: