Најновије вести

Петковић примио у опроштајну посету амбасадорку Чен Бо

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку Народне Републике Кине у Републици Србији Њ.Е. Чен Бо.

 

 

На самом почетку разговора Петковић је захвалио кинеској амбасадорки на напорима уложеним у унапређењу сарадње наше две земље у многим областима, нагласивши да су посебан печат свеобухватном стратешком партнерству Србије и НР Кине дали пријатељски односи председника Александра Вучића и Си Ђинпинга, наводи се у саопштењу.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је изразио посебну захвалност НР Кини и амбасадорки Чен Бо лично на доследној подршци територијалном интегритету и суверенитету наше земље и на континуираној, искреној и пријатељској помоћи Србији на међународном плану, посебно у инсистирању на поштовању Резолуције 1244, у њеном пуном облику.

На састанку су сумирани и утисци недавне посете српске делегације, коју је предводио директор Петар Петковић, НР Кини, при чему је Петковић нагласиода је Кина у много чему била узор и пример, али и незаобилазни партнер нашој земљи, поготово када се ради о убрзаном развоју и модернизацији Србије.

У току разговора размењена су мишљења о модалитетима даљег јачања укупне сарадње Републике Србије и НР Кине, поред билатералних контаката и у оквиру кинеске иницијативе “Појас и пут”, коју Србија подржава од самог почетка, како је рекао Петковић. Директор Канцеларије за КиМ је додао и да Србија подржава политику једне Кине када је реч о Тајвану као и принцип једна земља два система.

Истакавши да је српски народ амбасадорку Чен Бо свих ових година доживљавао као искреног пријатеља, Петковић је подсетио да су она и њена земља били уз Србију и када смо се радовали нашим заједничким успесима, али у тешким временима, када смо заједно делили бригу за здравље нашег народа, као и за очување мира на Косову и Метохији и у целом региону. Српски народ ће се тога увек сећати са љубављу и великим поштовањем, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Изразивши још једном захвалност за све учињено, али и понос и задовољство односима наше две земље који су на највишем историјском нивоу, директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић пожелео је амбасадорки Чен Бо све најлепше у приватном животу и много среће на новој дужности, наведено је у саопштењу.

Подели на: