Најновије вести

Петковић: Приштина поново изазива нестабилност и диже тензије

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић каже да је Приштина, увођењем антидампинг мера, поново посегнула за једностраним потезима којима директно поткопава сваки потенцијал регионалне сарадње и затвара се за сваку такву иницијативу која је оличена и у идеји “Отворени Балкан”.

 

 

Петар Петковић истиче да је “више него јасна интенција Приштине да поново ограничи слободан проток робе и услуга зарад једнократних политичких циљева”.

“Увођењем некаквих антидампинг мера, Приштина покушава да изазове нову нестабилност и подигне тензије на терену. По правилу, у сваком финишу предизборне кампање Приштина посеже за мерама које су уперене против Срба и званичног Београда и ова мера се по томе не разликује. Очигледно је да Приштина у свему тражи повод за кризу и проблеме на терену”, рекао је Петковић за Тањуг.

Подсетио је да је и увођење такси од 100 одсто на робу из централне Србије започело увођењем пореза на грађевински материјал.

“То, међутим, није пут да Приштина забашури катастрофалне резултате у економији, као и проблеме у управљају пандемијом коронавируса”, истакао је директор Канцеларије за КиМ.

Влада у Приштини увела је антидампинг мере заштите за три врсте производа компанија из централне Србије, због тога што су на тржишту Косова и Метохије продавани по нижој цени него у месту где су произведени.

Увођење антидампинг мера потврдила је министарка индустрије, предузетништва и трговине приштинске владе Розета Хајдари.

Подели на: