Најновије вести

Петковић: Прогон свештених лица и напади на објекте и имовину Епархије рашко-призренске јесу индикативна слика стварности на КиМ

Депортовање протосинђела Фотија, игумана манастира Девина вода код Звечана, још један је од безумних аката Приштине којима се ограничава деловање Српске православне цркве на Косову и Метохији и брутално крше верске слободе српског народа, изјавио је дирецтор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић.

 

 

Петковић у саопштењу за јавност наводи да је протосинђел Фотије депортован без икаквог повода и образложења.

“Протосинђел Фотије, који је свој боравак на Косову и Метохији годинама регулисао у складу са административним процедурама Приштине, депортован је без икаквог повода и образложења у Северну Македонију, одакле је родом, а овај чин насиља нису успели да спрече ни присутни представници међународних организација”, наводи Петковић.

Истиче да прогон свештених лица и напади на објекте и имовину Епархије рашко-призренске јесу индикативна слика стварности на Косову и Метохији, “и потврда да је режим Аљбина Куртија у некој врсти тоталног рата против свега што је српско”.

“Нема флагрантније потврде шовинистичке природе Куртијеве политике од напада на оне чији је позив да проповедају универзалне људске вредности и човекољубље”.

Директор Канцеларије за КиМ упутио је апел за заштиту положаја и интереса Српске православне цркве на КиМ.

“Апелујемо на међународну заједницу да са максималном озбиљношћу приступи заштити положаја и интереса Српске православне цркве на Косову и Метохији, једном од најважнијих изворишта, не само српске, већ и европске културе и хришћанске традиције”, поручио је Петковић.

Подели на: