Најновије вести

Петковић: Радиће се на решавању проблема Срба у Косову Пољу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић састао се вечерас са Србима из Косова Поља, који су му изнели проблеме са којима се суочавају. Састанку су присуствовали министар за заједнице и повратак и председник Српске листе Горан Ракић, потпредседник СЛ Далибор Јевтић и председник општине Грачаница Срђан Поповић.

 

 

Петковић је истакао да ће се у нареном периоду радити на решавању проблема станара Машинског парка у Косову Пољу, а да су, како су истакли станари овог насеља, безбедност и стабено питање њихови водећи проблеми.

“Ево данас у предвечерје великог српског празника Видовдана, под сводовима славне Грачанице ја сам се срео са нашим људима из Косова Поља, из насеља Машински парк да са њима разговарам о проблемима са којима се суочавају и бригама које их муче и да видимо на који начин можемо да им помогнемо. Председник Александар Вучић је обавештен о овом разговору и ми ћемо се као држава потрудити да олакшамо живот нашем народу, Србима који живе у Машинском насељу”, истакао је Петковић и додао да су на састанку изнети сви, чак и лични проблеми али да је онај главни проблем који заокупља пажњу свих Срба у Косову Пољу безбедност и стамбено питање.

Петковић је истакао да ће у наредном периоду покушати да реше проблеме житеља Машинског парка у Косову Пољу и то на најквалитетнији начин. Он је истакао да су пописани сви, и индивидуални проблеми грађана и да ће се један по један у наредном периоду решавати.

“Нисмо ту да обећамо и да одемо већ да заједнички седнемо, да разговарамо и да видимо шта је реално да помогнемо, где можемо да пронађемо начин да одмах реагујемо, а шта је то што изискује одређено време да би било решено. Најбитније је да је држава Србија уз свој народ на Косову и Метохији, да се бори за свој народ пре свега председник Александар Вучић и ми као Канцеларија за Косово и Метохију”, нагласио је Петковић након састанка са Србима из Косова Поља.

У име свих Срба у Косову Пољу Радмила Лучић пренела је захвалност директору Канцеларије за КиМ.

“Желим да се у име свих станара Срба у Косову Пољу захвалим директору који нас је примио и саслушао нашу проблематику”, истакла је Радмила и додала да су њихови суштински проблеми безбедност, као и решавање стамбених питања.

У Машинском парку у Косову Пољу тренутно живи око 70 Срба, а састанку са директором Канцеларије за Косово и Метохију Петром Петковићем присуствовало је њих двадесеторо.

Подели на: