Најновије вести

Петковић разговарао са најстаријом Српкињом на КиМ која се вакцинисала и ревакцинисала

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић разговарао је са баком Славојком Симић (94) из Лапљег села код Грачанице, најстаријом женом са Косова и Метохије која је вакцинисана и ревакцинисана против вируса Ковид 19.

 

 

Петковић је захвалио бака Славојки што је у време пандемије корона вируса показала велику одговорност према својој породици, али и према својој држави, Косову и Метохији и што је одлучила да се вакцинише, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију..

– Данас Косово и Метохију бранимо не само економским улагањима или дипломатским биткама, већ и вакцинацијом. Јер тако чувамо животе себе и своје породице. А бака Славојка је прави пример свима нама”, истакао је Петковић.

Бака Славојка пријавила се за имунизацију у Дому здравља Грачаница. Због специфичне ситуације и њених година, Канцеларија за Косово и Метохију у сарадњи са Домом здравља Грачаница за њу је организовала посебан термин за вакцинацију, као и превоз санитетом до пункта за вакцинаићу у Куршумлији, уз пратњу лекара. Она је у суботу примила и другу дозу вакцине „Синофарм“ и према речима лекара и њених укућана, осећа се добро.

Подели на: