петак, 03. фебруара 2023. | 07:32
Најновије вести

Петковић са Јелстадом о политичко-безбедносној ситуацији на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић састао се данас са амбасадором Краљевине Норвешке у Републици Србији Јерном Еугеном Јелстадом.

 

 

Петковић је Јелстада информисао политичко-безбедносној ситуацији на Косову и Метохији, нагласавши да су у протеклих неколико месеци све учесталији напади на Србе и њихову имовину у селима јужно од Ибра, што изазива велику забринутост српског народа у покрајини, али и ствара веома лошу атмосферу у дијалогу Београда и Приштине.

Представници међународне заједнице у Приштини би, према његовим речима, требало да искористе свој политички утицај и осигурају да безбедност за све и владавина закона на Косову и Метохији не буду само мртво слово на папиру. Петковић је норвешког амбасадора информисао и о току дијалога Београда и Приштине, истичући да ће наша страна и током предстојећих техничких разговора у Бриселу поново покренути питање неспровођења договора о Заједници српских општина.

Он је истакао да је спровођење преузетих обавеза предуслов да разговори теку у доброј вери, и да одбијање Приштине да омогући формирање Заједнице српских општина дијалог доводи у застој и умањује шансе за напредак у наставку процеса нормализације односа.

Подели на: