Најновије вести

Петковић: Само је у паралелној реалности, у којој живи Курти, могуће оптужити Београд да у регион извози нестабилност

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић изјавио је да то што је Аљбин Курти принуђен да чека пред вратима Вашингтона, не значи да ће брже добити визу за САД ако нападне званични Београд и председника Александра Вучића, због сарадње са Русијом. Наш углед у међународној арени изграђен је кредибилном и одговорном политиком председника Вучића и ничим не може бити пољуљан, а понајмање Куртијевим нарученим интервјуима и политичким памфлетима, истиче Петковић.

 

 

Петковић у саопштењу за јавност наводи да је само у паралелној реалности, у којој живи Аљбин Курти, могуће оптужити Београд да у регион извози нестабилност, јер је управо он тај који својим једностраним, насилним акцијама и запаљивим изјавама нарушава тешко стечени мир на простору Косова и Метохије, али и шире.

“За разлику од Приштине, која у регион извози политику тероризма, нестабилности и звецкања оружјем, Београд је региону донирао на хиљаде вакцина и тестова против вируса Ковид 19, више пута према својим суседима исказавши солидарност у случају ванредних ситуација, уз активно учешће у иницијативи “Отворени Балкан” којој је циљ заједничко повезивање. Нема сумње да у монологу, који би да води Курти, нема места формирању Заједнице српских општина, нити разговора о нормализацији односа и питањима од интереса за народ Косова и Метохије, али има претњи ратом и оклопним возилима која би да шаље у српске средине. То свакако није ни пут, ни начин да се додвори страним спонзорима, јер ако добро слуша – све је више гласова који Куртију поручују да је потрошио све кредите и да је време да почне да спроводи потписане споразуме”, наводи Петковић у саопштењу.

Подели на: