Најновије вести

Петковић: Специјалци Косовске полиције пуцали на два Србина, повређена једна особа

Припадници специјалне Косовске полиције РОСУ пуцали су данас око 11.30 часова код нелегалног пункта на Бистричком мосту, на магистралном путу Косовска Митровица-Лепосавић и то на возило у којем су се налазила два Србина, саопштио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

 

 

Према његовим речима, том приликом рањен је Миљан Д. док је његов сувозач Душан С. тек пук срећом прошао без повреда, док је читав аутомобил изрешетан. Делевић је погођен у пределу левог грудног коша и има прострелну рану с којом је транспортован хитно у болницу у Краљеву.

“Припадници Куртијевих Росу специјалаца на српско возило и Србе у њему запуцали су из рафала само зато што нису желели да дозволе да их без икаквог основа и и разлога Росу полиција малтретира”, рекао је Петковић.

Петковић је нагласио да “Куртијеви специјалци Росу нема шта да траже на северу КиМ, као и на овом пункту који је бесправно и нелегално подигнут, а са кога свакодневно малтретирају српски народ који туда пролази”.

Он је додао да Београд, од почетка присуства специјалаца Росу на северу, упозорава да је њихов једини циљ да изазову инциденте и малтретирају српски народ у покрајини, што се данас и показало.

“Очигледно је да Курти не преза ни од чега да пусти српску крв и то је једина сврха постојања његових ескадрона на северу КиМ”, закључио је директор Канцеларије за КиМ, Петар Петковић.

Подели на: