Најновије вести

Петковић: Србија никоме не прети, али ће увек јасно и гласно заштитити своје националне интересе

Хистерични напади албанских политичара на председника Србије Александра Вучића једини су одговор на политику мира и компромиса коју воде држава Србија и њен лидер, навео је у саопштењу директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

 

 

Петковић је нагласио да је председник Вучић послао јасну и једину тачну поруку да су Косово и Метохија неотуђиви и саставни део наше државе, а 17. март назвао правим именом – погромом. То је реалност коју политичари у Приштини итекако добро знају и истина коју нећемо прећуткивати.

“Јасна је, међутим, њихова нервоза јер пројекат такозване независности и насилне сецесије данас не признаје више од половине чланица Уједињених нација, ни више од половине човечанства, као ни све чланице Европске уније”, навео је Петковић.

Према његовом мишљењу очекивана је есктремистичка реторика политичара из Приштине којом говоре о председнику Вучићу јер од њега никада неће добити „пузајуће признање Косова“.

“Шватам да то данас смета нежним ушима политичара из Приштине јер су од бивше власти у Србији коју је народ послао у опозицију навикли искључиво на поданичку политику и политичаре којима су захваљивали за подршку насилној сецесији”, истакао је Петковић.

Он је мишљења да уколико политичари у Приштини “што пре швате да са Вучићем на такав начин не могу да разговарају нити му се тако обраћају, то ће њима бити лакше”.

“Србија је опредељена дијалогу и мирном решавању свих отворених спорова, а поруке мржње томе не доприносе”, навео је Петковић.

“Србија никоме не прети и води политику дијалога и компрописа, али ће увек јасно и гласно заштитити своје националне интересе и без устезања подсећати на све злочине почињење над нашим народом”, закључио је Петковић.

 

Подели на: