понедељак, 29. маја 2023. | 08:18
Најновије вести

Петковић у Косовској Митровици уручио кључеве 36 станова младим брачним паровима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, који присуствује обележавању Бадњег дана и прослави Божића на Косову и Метохији, уручио је данас заједно са председником привременог органа општине Косовска Митровица Александром Спирићем кључеве од 36 новоизграђених станова, у три зграде, у улици Луја Браја у Косовској Митровици.

 

 

Нема лепшег поклона за државу Србију него данас на Бадњи дан, уочи Божића, видимо осмехе на лицима ових дивних људи којима смо уручили кључеве станова- казао је Петковић.
Он је прецизирао да је Канцеларија за Косово и Метохију данас уручила 36 од укупно 96 станова у осам зграда, колкико је саградила 2020. у Косовској Митровици, као и још пет зграда у Лепосавићу, две у Звечану и три у Зубином Потоку.
– Истим темпом настављамо и у 2021. години. Поебно сам срећан и поносан што смо у 2020. години, која је била оптерећена коронавирусом, због којег је и читав свет стао, успели да завршимо ове зграде и да уселимо младе брачне парове, углавном са више деце, а кад имамо деце имамо и будућност. То је оно најбитније – поручио је Петковић.
Такође је рекао, да је за изградњу ових осам зграда у Косовској Митровици уложено преко 330 милиона динара, као и да ће 10. јануара почети и радови на партерном уређењу простора око зграда.
– Управо градећи сваку кућу, сваку зграду, подижући сваки кров ми градимо оне најбитније и најчршеће темеље, а то су темељи останка и опстанка српског народа на КиМ – рекао је Петковић.
Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић рекао је да је данашњи дан јасан показатељ озбиљне и одговорен политике председника Александра Вучића али и читаве Срспкке листе на челу са Гораном Ракићем.
– Данас само у прилици да доделимо 638. стан чиме показујемо да смо одлучни на нашу постојаност на овим просторима, да смо одлучни да стварамо бољи и квалртетнији живот нашим гртађаним и да чувамо наша огњишта – поручио је Спирић и најавио изградњу још седам нових зграда у овој години.
Нове станове власницима честитао је и председник Српске листе Горан Ракић.
– Нема лепшег ни радоснијег тренутка него када човек може са својом породицом да дочека најрадоснији пртазник Божић и од данас ће 36 породица овај празник да дочекује у својим домовима – казао је Ракић.
Уручењу кључева присуствовали су и градоначелник северног дела Косовске Митровице Милан Радојевић и начелник Косовскомитровачког округа Славко Симић.
Директор Канцеларије за КиМ ће данас у 16 сати, у порти Цркве Светог Димитрија у Косовској Митровици, Петковић присуствовати паљењу бадњака.
На Божић, 7. јануара, Петковић ће у насељу Добротин код Липљана, у складу са Божићним обичајима, бити положајник породици Рашић.
Потом ће у манастиру Грачаница присуствовати Божићној Литургији, коју ће служити епископ рашко-призренски и косовско-метохијски, Теодосије.
Дому здравља Доња Гуштерица, у општини Липљан, директор Петковић ће уручити санитетско возило, намењено потребама српског становништва са простора централног дела Косова и Метохије.
С.К.

 

Подели на: