Најновије вести

Петковић у Лепосавићу и селу Кутње у посети породицама

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић је у Лепосавићу посетио породицу Милојевић, а у село Кутње породице Трбољевац и Лакићевић.

 

 

Породици Милојевић је Канцеларија за Косово и Метохију, према последњем конкурсу за развој предузетништва, одобрила средства за куповину машине кантерице за дрвопрерађевачку делатност, са циљем оснаживања и ширења производње продичне фирме Д.о.о. „Фер“ која је бави производњом намештаја од плочастог материјала.

У селу Кутње Петковић је обишао породицу Трбољевац која се бави пекарском производњом. Пекара Д.оо „Хељдино зрно“ производи пекарске производе и тестенину. Према последњем конкурсу Канцеларије за оснаживање прерађивачких делатности, Даница Трбољевац добила је опрему за производњу интегралног хлеба, пецива и колача од хељдиног брашна.

“Заједно са мојом деветочланом породицом улажемо напоре да подигнемо капацитете наше пекаре “Хељдино зрно” и да остваримо услове за егзистенцију. радимо од 2019. године али смо тек од ове године након подршке од стране канцеларије за КиМ успел да остваримо неке планове,, пре свега запослили смо пет радника, проширили смо асортиман производа и проширили тржиште на северу КиМ. Захваљујем се Канцеларији за КиМ и нашој општини на подршци и разумевању”, рекла је Даница Трбојевац

У селу Кутње Петковић је обишао и породицу Лакићевић.

Директор Кaнцеларије за КиМ је обишао породичне подруме винарије Лакићевић која се бави органском производњом грожђа и производњом вина врхунског квалитета.

Подели на: