Најновије вести

Петковић у Зубином Потоку: Настављамо улагања и помоћ српским срединама

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић другог дана посете северу Косова био је у Зубином Потоку и разговарао са председником Привременог органа Срђаном Вуловићем као и са директором Дома културе “Стари Колашин“ Андријаном Живановић.
Петковић је обишао Дом културе у Зубином Потоку и галерију у којој је тренутно поставка радова “Грачаница у бојама будућег века“, аутора Николе Брадића.

 

 

Након обиласка Петковић је изјавио да ће држава Србија наставити са улагањима на Косову и Метохији подсетивши да је Србија у Дом културе у Зубином Потоку уложила више до 65 милиона динара.

“Између осталог поред жеље да опстанемо и останемо овде на Косову и Метохији да градимо нашу будућност ми желимо да се наш народ у српским срединама овде на Косову и Метохији апсолутно развија по свим сферама духовног живота и зато ћемо много пажње посветити и у наредном периоду култури овде у Зубином Потоку као и у свим српским срединама на Косову и Метохији. Наставићемо са финансирањем и улагањима,а цифра коју сам поменуо само за овај објекат довољно вам говори о томе колико смо свесни значаја оваквих објеката и простора на Косову и Метохији и у том правцу ћемо свакако наставити у наредном периоду“, рекао је Петковић.

Директорка Дома културе „Стари Колашин“ Андријана Живановић захвалила је Канцеларији за Косово и Метохију рекавши да је у овај тренутак стао заједнички рад и све оно што се годинама ради на изградњи културног живота у Зубином Потоку.

“Све манифестације које овде организујемо дешавају се захваљујући Општини Зубин Поток и Канцеларији за КиМ и сада када имамо ову инфраструктуру очекујемо наставак подршке. Поносни смо што смо Колашинци и што живимо на овом простору и желимо да будемо део света, управо на овај начин, чувајући своју традицију кроз наше културне програме , али и негујући и културу као универзалну ствар која овде треба да добије свој облик“, рекла је Живановић.

У знак захвалности за све оно што Канцеларија за КиМ чини за Дом културе у Зубином Потоку директору Петру Пековићу уручена је и уметничка слика Николе Брадића.

У Канцеларији за КиМ кажу да је од 2014. до сада у изградњу објеката на Косову уложено 1.512.552.338 динара за укупно 654 стамбене јединице у оквиру 30 стамбених зграда.

Од тога у Зубин Поток је уложено 247,7 милиона за укупно 61 стамбену јединицу.

Подели на: