Најновије вести

Петковић: Удружени напади из Загреба и Приштине представљају огољену мржњу према председнику Вучићу и држави Србији

На делу је синхорнизована антисрпска кампања и удружени напади из Загреба и Приштине на председника Александра Вучића, државу Србију и српски народ на Косову и Метохији, са циљем дестабилизације ситуације и изазивања нових тензија на простору Западног Балкана.

 

 

Део специјалног медијско-пропагандног рата је и најновији интервју који је потписала Доника Гервала Шварц, а заправо диктирао сам Аљбин Курти, за хрватски Вечерњи лист који је дат са једним јединим циљем – да се демонизују председник Александар Вучић и српски народ и то од стране оних који су најодговорнији за све сукобе који последње две деценије букте на овим просторима и који су кривци за највећа страдања и етничка чишћења Срба од Другог светског рата.

Када не могу да говоре о економским успесима, о пројектима и новим радним местима јер су то мисаоне именице, нити о миру и компромису јер су то забрањени појмови за њих, у Приштини ударају у ратне бубњеве и поново звецкају оружјем не би ли прикрили трагове своје катастрофалне политике и избегли формирање Заједнице српских општина, која је потписана и договорена у дијалогу пре пуних 11 година.

Овај политички памфлет у Вечерњем листу, као производ монолога истомишљеника, није базиран ни на чињеницама ни на истини, већ је огледало чисте и огољене мржње и опсесије према Александру Вучићу. О томе сведочи и податак да су га на пуне три стране интервјуа поменули чак 29 пута, што јасно показује да је он највећа брана и трн у оку онима који желе да виде слабу и поражену Србију.

То вам, господо, колико год се упињали, никада неће поћи за руком, док Србију води управо онај против кога се тако силовито борите! Ми ћемо наставити да чувамо мир и залажемо се за компромис и одрживу нормализацију односа, а Приштина нек настави да запаљивом реториком шири мржњу и нетрпељивост и призива нове сукобе. Њихове речи говоре о њима!

Подели на: