Најновије вести

Петковић упознао Сађа са тешким условима живота Срба на КиМ и прогону од стране Приштине

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да је дипломатског саветника председнице Владе Италије Ђорђе Мелони Фабриција Сађа упознао са тешким условима живота за српски народ на КиМ који је изложен прогону Приштине и истакао да је формирање ЗСО, кључни корак за напредак у процесу дијалога, опстанак Срба, као и нормализацију односа.

 

 

Он се Сађу захвалио на искреном разговору који су имали у Риму, али и односу Италије према Србији, коме су допринели одлични односи Мелони и председника Србије Александра Вучића. Он је на свом Инстаграм профилу написао да се са Сађом, у светлу наредне рунде састанака у Бриселу, сложио о важности да се сва отворена питања између Београда и Приштине решавају дијалогом.

“Пренео сам свом саговорнику да ће Италија у Србији увек имати поузданог и кредибилног партнера и да смо чврсто посвећени очувању мира и стабилности, иако су те суштинске вредности свакодневно угрожене једнистраним, насилним и ескалаторним потезима Аљбина Куртија који урушава сваку могућност дијалога”, рекао је Петковић.

Подели на: