Најновије вести

Петковић: Вучић остаје у Бриселу, обратиће се јавности у петак

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је у Бриселу, после друге рунде разговора Београда и Приштине, да председник Александар Вучић остаје у Бриселу. као и да ће се сутра обратити јавности. “Биће то једно од његових најзначајнијих обраћања јавности”, рекао је Петковић.

 

 

Непосредно након петочасовног трилатералног састанка у Бриселу, Петковић је за сутра најавио “једно од најзначајнијих обраћања јавности” председника Србије, Александра Вучића.

“Мислили смо да је могуће постићи компромис. Нико се неће данас обраћати из наше делегације”, рекао је Петковић новинарима, наводећи да се делегација Београда борила за мир, стабилност, компромисна решења.

Шеф канцеларије за КиМ је рекао да ће председник Вучић остати још извесно време у Брислеу.

“Председник Вучић ће се сутра по повратку у Београду обратити јавности и биће то једно од његових најзначајнијих обраћања јавности”, рекао је Петковић.

У Бриселу је завршена прва рунда тројног састанка председника Србије Александра Вучића и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија са представницима Европске уније у оквиру дијалога на највишем политичком нивоу, потврђено је РТС-у.

После билатералног састанка Аљбина Куртија са званичницима ЕУ, уследила је билатерала Александра Вучића са европским посредницима, сазнаје РТС.

Председник Србије Александар Вучић заказао је из Брисела састанак са представницима Срба са Косова и Метохије који ће се одржати у недељу у 11.00 сати у Палати “Србија”, сазнаје Тањуг у српској делегацији.

Подели на: