Најновије вести

Петковић: За Општину Косовска Витина из републичког буџета издвојено 23 милиона динара

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић одржао је у Врбовцу, у седишту Привременог органа општине Косовска Витина састанак са члановима Привременог органа, начелником Косовско-поморавског округа Радованом Стојковићем, директорима школа и Центра за социјални рад и грађанима.

 

Петковић је рекао да је за општину Косовска Витина из републичког буџета издвојено 23 милиона динара за грађевински материјал за изградњу и адаптацију кућа и чак 28 милиона динара подстицајних средстава за набавку пољопривредних машина, воћних садница и крупне стоке. Међу двадесетак пројеката највећи је онај који се односи на изградњу фабрике чипса, што ће представљати велику развоју подршку произвођачима кромпира по чему је витински крај чувен.

Најавио је и друге видове помоћи локалном становништву посебно у области пољопривреде.

„Дошао сам да бих видео како овде Срби живе. Ова 2020.година је година посвећена обичном човеку, да и он швати да је држава уз њега. Новца има и биће још више, захваљујући политици председника Александра Вучића. Немогуће је да са једне стране улажемо милионе у изградњу, а да са друге стране имамо социјално угрожене који немају где да преспавају“, рекао је за Петковић и пренео поруку директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића да директори које поставља Србија нису постављени да би седели у својим фотељама, него да се сваког дана суочавају и решавају проблеме грађана.

Протоколом је предвиђено да ће Петар Петковић данас обићи и Основну школу „Марко Рајковић“, као и Средњу техничку школу у Врбовцу, а предвиђени су и разговори са више породица Срба из тог краја Косовског Поморавља. На крају посете, помоћник директора Канцеларије за Ким посетиће и локацију на којој ће се градити фабрика минералне воде и бањско лечилиште, као и цркву Светог Николе.

Подели на: