Најновије вести

Петковић: ЗСО услов свих услова у дијалогу са Приштином

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да је Заједница српских општина услов свих услова ако хоћемо да идемо даље у нормализацији односа Београда и Приштине.

 

Петковић је рекао у Звечану да очигледно Приштина не жели да формира ЗСО, проналази најразличитије разлоге због чега то неће да уради.

“Сада говори да је потребно укинути некакве паралелне инстииттуције, а питање је који ће бити неки следећи захтев – да ли ће тај следећи захтев да буде да више не буде Срба на Косову и Метохији па када се то испуни, да онда формирају Заједницу српских општина, онда се само питам за кога се формира Заједница српских општина”, казао је Петковић у Звечану.

На став вође приштинске екипе у дијалогу Бесника Бисљимија да треба укинути српске паралелне општине, и да би то био услов за формирање Заједнице српских општина, Петковић је навео да Бисљими тако нешто није поменуо у Бриселу и да му није јасно на које општине и паралелне инситуције мисли.

“Овде смо своји на своме и када ми овде имамо наше општине и институције, које су старе више деценија и институције старе више векова и никога не угрожавамо, овде живимо, овде наши људи раде, овде желимо да градимо своју будфућност”, казао је Петковић.

Подели на: