Најновије вести

Петронијевић: “Одустајање” од Интерпола стратегија Приштине

Правник Горан Петронијевић оценио је да власти у Београду не би смеле да узимају “здраво за готово” изјаву заменика министра спољних послова у одлазећој косовској влади Антона Берише да Косово овог пута неће подносити захтев за пријем у чланство Интерпола.

 

Та изјава може бити резултат стратегије Приштине која би подразумевала попуштање пажње и неактивност српске дипломатије, у ком случају би се створио простор за озбиљније деловање и лобирање покровитеља косовске независности”, прецизира Петронијевић.

Он наводи да разлози које је Бериша навео, као што су “недостатак помоћи међународних институција” и преокупација косовских политичара као и политичара ЕУ изборима делују доста немушто.

“Овакво поређење заузетости и Косова и Европске уније изборима представља озбиљну и некритичну претенциозност господина Берише, која у народном предању има изреку “чула жаба да се коњи кују, па и она дигла ноге”, констатује Петронијевић за Косово онлајн.

Он сматра да би српска дипломатија несмањеним интензитетом требало да пропрати и косовско тренутно одустајање од кандидатуре за пријем у чланство у Интерпол.

Подели на: