Најновије вести

ПИК: Ухапшена три полицајца на Северу

Полицијски инспекторат Косова (ПИК) и истражитељи Истражног одељења, у сарадњи са косовском полицијом, ухапсили су три полицајца у раним јутарњим часовима у Северној Митровици.

 

Данашња операција, која је спроведена по налогу Специјалног тужилаштва, наставак је операције која је изведена у мају ове године, под називом „Кријумчарење“.

Ухапшени, полицијски поручник, наредник и полицајац се терете да су извршили кривична дела „организовани криминал“ и „злоупотреба службеног положаја“.

Ухапшене ц́е испитати истражитељи ПИК-а у координацији са надлежним тужиоцем.

Уз данашња три хапшења, укупан број полицајаца ухапшених током операције „Кријумчарење“ је 25.

У акцији коју је Косовска полиција спровела 28. маја ове године, ухапшено је 19 припадника Косовске полиције, и то 11 Срба, 4 Албанца и 4 Бошњака међу којима су били један командир, три поручника и петнаест полицијских службеника, саопштила је тада извршна директорица ПИК-а, Мирадије Кељменди (Мирадије Келменди). Акција је потом настављена и у наредним данима, када су ухапшена су још два полицијска службеника Д.П. и В.Т. на прелазу Јариње и у Јужној Митровици као и једна припадница Косовске полиције Б.Т. у Зубином Потоку.

Подели на: