Најновије вести

Писмо Стефановићу: Заштитите Зид плача „Косметске жртве”

Удружење породица „Косметске жртве” позвало је данас министра унутрашњих послова Србије Небојшу Стефановића да не дозволи да опозиција на данашњем протесту, како је најављено, постави шаторе поред Зида плача КОСМЕТСКЕ ЖРТВЕ и ЦИВИЛНЕ ЖРТВЕ НАТО АГРЕСИЈЕ испред Скупштине Србије.

 

У писму министру Стефановићу, Удружење подсећа да поседује дозволу града Београда, као и дозволу-решење општине Стари град, да од почетка до краја 2019. године на локацији испред Народне скупштине буде постављен Зид плача.

„Удружење је преко медија информисано да ће опозиција, која жели пучем да дође на власт, данас поставити шаторе поред Зида плача. Зато Вас молимо да заштитите Зид плача и не дозволите његово скрнављење, као што се десило пре пар година, када су НВО демонстрирале под слоганом ‘Не давимо Београд’, а ишод тих демонстрација је био срушен и оскрнављен Зид плача”, каже се у писму.

Удружење је од Стефановића затражило да данас од 17.00 до 20.00 омогући „породицама косметских жртава да испред Зида плача КОСМЕТСКЕ ЖРТВЕ и ЈУНАКА ОТАЏБИНЕ упале свеће за све невине жртве од стране злочиначке терористичке УЧК и НАТО агресора”, поводом 20 година бомбардовања зграде РТС-а и убиства његових 16 радника.

1

Подели на: