Најновије вести

План нам је да ширимо нашу производњу

Пекара Трбољевац у Лепосавићу – производња од њиве до трпезе

 

Увиђајући потребу тржишта и значај здраве хране у ишрани становништва породична фирма Трбољевац из Лепосавића од почетничких корака пре седам година достигла је значајну производњу хлеба и пецива са намером да производњу увећавају.
Лепосавић, 22. Октобар- Средина је јесени, а изузетно топло време овог октобра погодовало је пољопривредницима да успешно уберу летину. Ново жито је ускладиштено и чека на прераду, а од целог зрна жита производе хлеб и пецива Трбољевци у селу Кутње код Лепосавића.
Породица Трбољевац, супружници Јадранка и Радоица са двојицом синова, а по свом презимену назвали су и своју фирму, успешно се бави пекарством већ седам година. Почели су скромну производњу у породичном домаћинству, да би сваке године напредовали проширујући капацитете и набављајући нову опрему. Уз то поседују и сопствену земљу па своје житарце користе за производњу. Потребе тржишта за оваквим производима у почетку су биле скромне, али сада је потражња за хлебом из органске ппекаре, као и осталим производима пекарске индустрије порасла, па су Трбољевци задовољни како се посао развија. Недавно су на сајму привреде у Лепосавићу изложили,поред других учесника, своје производе и изазвали изузетну пажњу посетилаца да пробају њихове производе. А на штанду могла се видети и дегустирати палета њихових производа. Вредна домаћица, пекарка Јадранка главна је у увој производњи и са задовољством истиче да је за здравим производима пекарске производње све већа потражња.
– У почетку смо бии у дилему да ли се овај посао исплати, али остали смо упорни и сада могу рећи, да се рад исплати. Порасла је свест грађана за оваквим производима, јер хлеб производимо на старински начин, како су то радиле наше баке од целог зрна жита. Производимо хлеб од пшенице, хељде, ражи и јечма, а у свој програм уврстили смо и погачиче, кифле, колаче и сендвиче. Сви ови производи су обогаћени семенкама, а производе се само од брашна соли и воде, како се то некада радило, без адитива и конзерванаса,каже Јадранка Трбољевац.
Производи пекаре Трбољевац могу се наћи на тржишту општине Лепосавић, а планирају како да повећају производњу, тако и да прошире тржиште и на остале општине севера Косова и Метохије.
– Радићемо како на повећају површина под производњом органских житарица, као сировине за нашу производњу, тако уједно улагаћемо у проширивању капацитета и опреме. Све то допринеће повећању производње готових производа који треба у ширем обиму да стигну до наших потрошача, закључује госпођа Трбољевац.
Увиђајући значај здраве хране у ишрани, у овдашњим продавницама у Лепосвићу целокупна дневна производња се сада брзо прода, па су на основу тога опредељења ове вредне породице да проширују своју производњу и асортиман. У квалитет и добробит за организам, верни потрошачи ових производа су се давно уверили. В.Вукојевић

Подели на: