Побољшаћемо квалитет услуга и олакшати посао радницима

У Лепосавићу уручена медицинска опрема Дому здравља коју је донирао ЕУЛЕКС. Приликом уручења ове домнације управница Дома здравља у Лепосавићу Љиљана Вукадиновић, казала је да је веома почаствована јер је ЕУЛЕКС одговорио одмах позитивно на захтев за донирање опреме и ово ће само учврстити нашу сарадњу убудуће, јер су овако одговорним гестом то и показали. Вредност дониране опреме, која се сатоји од дела за администрацију и хитну службу вредна је 67 хилада евра.

 

Лепосавић, 21. Фебруара- Сва донирана опрема довежена је у Дом здравља Лепосавић, који је крајем прошле године реновиран након тридесет година, први пут од када је изграђен. У новим просторијама била је потребна и нова опрема па су запослени са својом управницом своје захтеве упућивали на више адреса са надом да ће неко спознати њихове потребе и одговорно приступити реализацији. Управо овај гест највише је обрадовао управницу Дома здравља Љиљану Вукадиновић, која није крила задовољство што ће најзад нова опрема створити боље услове за рад лекара и административног особља у овој здравственој установи.
– Ја сам данас веома почаствована гестом ЕУЛЕКС Косово, који је донирао ову опрему која ће употпунити наш радни амбијент и много значити у раду нашег здравственог особља, а посредно и пацијентима. Ради се о донqцији Дому здравља Лепосавић у инвентару и опрему. Добили смо више него што смо очекивали, побољшаћемо услове радника и пружања наших услуга. Ова сарадња је релизована и представља смо почетак наше сардње, како смо се сложили, јер су оим примером показали да помажу наше валидне установе и наше становништво у остваривање тако значајне здравствене заштите, истакла је докторка Вукадиновић.
Вредност дониране опреме је 67 хиљада евра, а на свечан начин испред реновираног Дома здравља у Лепосавићу у присуству свих запослених у овој установи, донацију је уручио Цезари Луба, заменик шефа Мисије ЕУЛЕКС Косово.
Господин Луба, казао је да је срећен што је данас овим лепом поводом у Лепосавићу и у име својих колега из ЕУЛЕКСА, доктора и логистике.
-Био сам у овом региону пре много година и срећан сам што сам данас овде са вама. Људи препознају када се конкретно помогне и када су у могућности да виде добру подршку и помоћ. Велика ми је част да предам опрему Дому здравља у Лепосавићу и верујем да ће много помоћи у административном делу и лекарима. Већ неколико година радимо овде на Косову, а сада нам је потребно да изградимо међусобну подршку и помогнемо овде на локалном нивоу, је једино када грађани могу да виде конкретне промене у њиховим свакодневним животима, тада цене наш рад. Свесни смо да се људи свакодневно сукобљавају са проблемима у здравству и драго ми је што овом ипак скромном донацијом можемо помоћи ваш рад, нагласио је господин Луба.
У име општине Лепосавић, на овом лепомо гесту и урученој донацији захвалио је и секретар Скупштине општине господин Никола Лазовић.
Он је овом приликом казао да је локална самоуправа спона између међународних организација и нашег народа и да подржава сваку идеју која доприноси добробити наше заједнице.

В. Вукојевић

Подели на: