Најновије вести

Побољшање образовног система

ОЕБС донирао Гимназији Приштина компјутере за вођење електронског дневника.

 

Шеф Мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Јан Брату, у пратњи председника општине Грачаница Срђана Поповића, донирао је Гимназији Приштина са тренутним седиштем у Лапљем Селу, рачунарску опрему која ће служити за вођење електронског дневника.
Брату је директору Гимназије Дејану Денићу уручио четири десктоп компјутера, четири лаптопа и мултифункционални уређај за штампање, копирање и скенирање докумената.
-Веома ми је драго што сам у Лапљем Селу и што сам у прилици да уручим малу али веома корисну донацију. Одговорили смо на захтев једног мештанина да школи помогнемо на овај начин. Желели смо и да ученицима и наставницима створимо добре услове за образовање и у том смислу неопходна је и рачунарска опрема, казао је Брату и додао да се нада да ово неће бити последња помоћ овој школи.
Председник општине Грачаница Срђан Поповић казао је да локална самоуправа наставља добру и пре свега пријатељску сарадњу са ОЕБС-ом.
-Иако је, по речима господина Братуа, ово мала донација, она је свакако од великог значаја. То значи да нисмо запостављени, да неко брине и води рачуна о нама. Сви знамо колико је образовање и стварање што бољих услова за напредовање наше деце важно, и зато се стално трудимо да у сваком погледу побољшамо образовни систем, нагласио је Поповић.
Поповић је додао да се нада да ће се ове године, са завршетком Средњошколског центра, Гимназија преселити у нови објекат, чиме ће бити решен проблем досадашњег недостатка простора.
Директор Гимназије Дејан Денић захвалио се на, како је рекао, значајној донацији која ће бити од великог значаја за наставни процес.
-Овом донацијом обезбеђени су основни услови за рад Гимназије. Због недостатка рачунарске опреме нисмо били у могућности да водимо електронску евиденцију података, тако да ће се опрема користити за вођење е-дневника, казао је Денић.
Пре посете Лапљем Селу, Брату и Поповић састали су се и разговарали у згради Општине Грачаница.

М.Ч.

Подели на: