Најновије вести

Почела изградња зграде од 36 станова

Општина Грачаница

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и председник Српске листе Горан Ракић положили су у Грачаници камен темељац за изградњу стамбене зграде од 36 станова за социјално угрожене породице.
Том приликом, Поповић је рекао да један од циљева локалне самоуправе решавање стамбеног питања за породице.
-Поносан сам што смо данас поставили темељ за 36 станова и да ћемо збирнути, али и решити животно питање за исто толико породица. До сада смо поделили 52 стана, саградили више од тридесетак кућа и на томе нећемо стати. И даље ћемо урбанизовати нашу општину, а циљ нам је да све породице које немају кров над главом то и добију, јер важно је да наше породице утемељимо, да овде остану и опстану, рекао је Поповић.
Градоначелник Северне Митровице и председник Српске листе Горан Ракић истакао је да је почетак изградње нове зграде, почетак изградње новог дела Грачанице.
-Председник Поповић је препознао реалне потребе становништава ове општине и надам се да ће изградњом ове стамбене јединице многи млади људи добити свој кров над главом, а то значи да ће имати могућност да стварају и проширују своје породице, рекао је Ракић.
Пројекат је део Социјалне карте становања за који су грађани општине Грачаница могли да конкуришту почетком ове године. Нови конкурс биће отворен почетком наредне године.
-Биће изграђена једна зграда, а због тога што је Грачаница специјално заштићена зона није се ишло у висину, тако да је пројекат у три етаже, приземље и два спрата. Зграда ће имати три улаза, а структура станова гарсоњере, једнособни и двособни, рекао је директор урбанизма Дејан Јовановић и додао да очекује се да ће зграда бити готова до краја године а да ће потпуно бити оспособљена на пролеће наредне године.
Зграду од 36 станова заједничким средствима граде Општина Грачаница и Министарство администрације и локалне самоуправе, а вредност радова износи 489.535 евра. Министарство је издвојило средства од 280.000 евра, а остатак је обезбедила Општина Грачаница.
Полагању камена темељца присуствовали су, поред поменутих, и потпредседник Српске листе Игор Симић, председник Привременог органа СГ Приштина Љубиша Караџић, начелница школске управе Јасмина Дедић и директори општинских управа.М.Ч.

Подели на: