Најновије вести

Почела манифестација ”Дечија недеља”

Начелница Одељења друштвених делатности у митровачкој општини Снежана Гвоздић и стручни сарадник Дубравка Дамјановић су гостујући у програму Радио Косовске Митровице најавиле план активности и између осталог истакле да Дечија недеља почиње акцијом “Школама у походе“, коју организује КЦ “Драгица Жарковић“, а која ће бити одржана у ОШ “Бранко Радичевић“.

 

“У оквиру ове манифестације одржаће се промоција талената у оквиру књижевности и сликарства, а затим ће се одржати радионица за ученике од петог до осмог разреда. Школа “Свети Сава” такође ће обележити манифестацију “Школама у походе”, где ће спровести акција откривања талената у области књижевности и сликарства. Градска библиотека представиће младе поете кроз рецитовање песама Дарије Машковић и Александра Касаловића , Тарије Хоџе”, – казала је Дубравка Дамјановић.

Медицинска школа у Митровици, организоваће данас промоцију смера – Физиотерапеутски техничар. Презентација је заказана за 11:30h у просторијама школе.

Снежана Гвоздић је објаснила заћто ове године манифестацију ппосвећују дечијим правима и осврнула се на јубилеј Уницеф а- 30 година од усвајање Конвенције о правима детета.С тога и слоган овогодишњег програма “Да право свако, дете ужива лако”

Трећи дан, 9. октобар, резервисан је за Дан отворених врата – манифестацију у оквиру које најмлађи посећују зграду Општинске управе, где у разговору са председником и руководством сазнају како једна општина функционише. Ова манифестација заказана је за 10:30h.

Емисију “Митровица на длану” коју смо посветили Децијој недељи , са децом учесницима програма, Николом Бишевац, Анђелом Бабинцев и Таријом Хожа слушајте на нашим таласима 104,6 Мz од 10 и 30 h.

Подели на: