Најновије вести

Почела школа пливања и ватерпола

Поводом отварања школе пливања и ватерпола, познати српски ватерполиста и прослављени репрезентативац Србије Никола Рађен, са својим сарадницима, посетио је Општину Грачаница и разговарао са њеним председником Срђаном Поповићем.

– Јако ми је драго што ћемо моћи да својим искуством и квалитетним радом пренесемо знање на најмалђе и да их научимо основним стварима у води. То ће бити техника пливања и техника ватерпола, и желео бих да најавим утакмицу која ће се одиграти у недељу. Мислим да смо спојили лепо и корисно и надам се да ће ово бити само почетак наше сарадње. Моји сарадници Александар Милојевић, Милош Вукићевић и Дражен Рајковић, ће заједно са мном радити са децом, казао је Рађен и додао да је имао велику жељу да посети Косово и Метохију и у Грачаници организује школу пливања и ватерпола.
Што се тиче услова на базену ”Хацијенда” у Грачаници, Рађен је рекао да су врхунски и да зна колико је било тешко људима из локалне самоуправе да организују један овакав догађај и да све буде на врхунском нивоу.
Председник општине Грачаница Срђан Поповић истиче да је ово веома значајан догађај за општину.
-Драго ми је да смо успели да одрадимо један овако битан пројекат који се тиче наших најмлађих. Нешто више од сто детета имаће прилику да се дружи са нашим ватерполистима, и при томе ће моћи да уче ватерполо и да уче да пливају. Ово је један предиван догађај упркос свему овоме што се дешава. Сведоци смо да су бројни инциденти за нама, и ми покушавамо да нормално живимо и да здравим и лепим стварима обрадујемо нашу децу, рекао је Поповић.
Школу пливања и ватерпола заједно организују Академија водених спортова Црвена звезда и Општина Грачаница.

М.Ч.

Подели на: