Најновије вести

Почело уређење речног корита Грачанке

Општина Грачаница

 

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је радове на чишћењу речног корита Грачанке у Грачаници. Он је том приликом поручио да општина Грачаница наставља у смеру очувања животне средине и и најавио наставак у истом правцу ради очувања животне средине и лепше и уређеније општине.
– План је да се део по део реке Грачанке среди већим делом њеног тока. У самој Грачаници средићемо речно корито у дужини од око 350 метара а за отприлике десетак дана почеће радови на уређењу речног корита у близини Средњошколског центра у Лапљем Селу. Ово је не само веома важан посао за нашу општину, већ је и од огромног значаја и за све њене мештане зато што је река Грачанка један од потенцијалних загађивача наше општине. За нас је ово велики изазов јер желимо да наша општина изгреда што лепше и уређеније, и ово је наставак борбе за очување животне средине, казао је Поповић.
Према речима надлежних из Општинског одељења Јавних служби речно корито ће најпре ће бити очишћено у Грачаници, на потезу од малог моста код паркинга, до моста у улици Косовке девојке. Након тога, радиће се и на чишћењу речног корита у Лапљем Селу. У овом тренутку, најпре се багерима избацује трава, муљ, смеће и блато из реке, док ће се након тога радити на и уређењу корита. Уколико временски услови дозволе, поручују из поменутог одељења, у наредних десетак дана биће завршен велики део посла.
Радници општинског одељења јавних служби завршили су радове на санацији пута између Грачанице и Лапљег Села. Такође, асфалтирани су и делови у улицама које су прокопане услед радова на изградњи новога водовда.

М.Ч.

Подели на: