Најновије вести

“Почетак градње кружног тока у Косовској Митровици у понедељак”

Председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић је на данашњој конференцији за медије најавио изградњу кружног тока у Косовској Митровици, која ће почети у понедељак.

 

“Помоћ града Београда је свакодневно присутна и радимо на заједничком циљу који је стварање бољих животних прилика. Закључком Владе Републике Србије, добили смо доста средстава за реализацију многих пројеката и имајући у виду да улазимо у ову реализацију радова, могу да најавим грађанима Косовске Митровице да у понедељак почиње изградња кружног тока у улици Краља Петра – Књаза Милоша, која ће омогућити боље функционисање улице и решити проблем саобраћајног колапса у нашем граду”, рекао је Спирић.

За изградњу кружног тока је предвиђено 6 милиона 246 хиљада динара које је издвојила Канцеларија за Косово и Метохију.

Спирић је најавио да се у марту креће и са пројектима као што су јавни радови, стручно оспособљавање као и помоћ малим и средњим предузећима.

“Ово је само још један од оних великих пројеката који нас чекају а то су градња моста, стадиона, зграде “Самачког блока” и све се то дешава у месецу марту” додао је Спирић.

Председник Привременог органа наводи да су у претходном периоду, заједно са представницима Канцеларије за Косово и Метохију успели да побољшају положај и живот грађана Косовске Митровице.

“Конкретна помоћ се огледа у томе што смо у претходном периоду обишли више од стотину породица и што смо успели да побољшамо њихов положај и живот и наравно настављамо ово што смо обећали током посета са заменицима директора Канцеларије за Косово и Метохију, Бориславом Тајићем и Миљаном Ранђеловићем као и са Душицом Николић. Успели смо да обезбедимо средства у износу од 4 милиона 976 хиљада динара, која се односи на помоћ породици Недељковић, адаптација куће породице Станковић као и два потпорна зида која су кључна за нормално функционисање у улици Рударске чете. Обиласком, уочили смо да је породицама, договорено је да у што краћем року решавамо проблем и верујем да грађани препознају све оне напоре које чинимо да би се побољшао живот и стандарди живота у Косовској Митровици”, рекао је Спирић.

Спирић додаје да је изградња новог “Самачког блока” предвиђена за 30. март а да ће бити изграђен у сарадњи са замеником градоначелника Београда Гораном Весићем, за који је издвојено 42 милиона динара.

Он је казао да је у току јавни позив за пољопривреднике и за оне који се баве прехрамбеном индустријом и који је отворен још пар дана и позвао пољопривреднике да конкуришу како би њихови пројекти били одобрени и реализовани.

Подели на: