Најновије вести

Почињу Дани општине Грачаница

На празник Мале Госпојине 21. септембра, Општина Грачаница обележава свој дан. Ове године током обележавања Дана општине припремљен је разноврстан културни, уметнички и спортски програм.

 

Обележавање Дана општине почеће дечијим карневалом ПУ „Ђурђевак“ у четвртак на платоу Дома културе у Грачаници. Програм се наставља спортским турнирима основаца у одбојци, кошарци и фудбалу, а потом следи средњовековни карневал.

У вечерњим сатима истога дана, на платоу испред зграде Општине Грачаница, одржаће се смотра фолкора и концерт етно певачице Данице Крстић.

Другог дана, 20. септембра програм се наставља карневалом ПУ „Сунце у Доњој Гуштерици и ПУ „Сунце“ у Угљару, али и спортским турнирима у одбојци, кошарци и фудбалу за средње школе. Предвиђен је уметнички програм. У Дому културе одржаће се ликовна колонија и представа за децу.

Предвиђен је и концерт музичког састава “Лексингтон бенд” од 21 сат на платоу испред зграде Општине Грачаница.

На празник Мале Госпојине када се и обележава Дан општине, у манастиру Грачаница служиће се света литургија, након чега ће бити организоване литије на улицама овог места.

У 20 часова у Дому културе у Грачаници одржаће се Свечана академија, а потом и концерт Великог тамбурашког оркестра РТВ Војводина.

Подели на: