Најновије вести

ПОДРШКА КРОЗ ОСНАЖИВАЊЕ ПРИВРЕДНИКА

Предедник ПКС Марко Чадеж са студентима из Ниша, Приштине и Пећи.

 

Марко Чадеж председник Привредне Коморе Србије примио је јуче српске и албанске студенте из Ниша, Приштине и Пећи и упознао их са активностима и иницијативама Коморе усмерене на јачање регионалне сарадње.
-Време је да градимо заједничку будућност, иначе ће сви млади отићи са ових простора, поручио је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије (ПКС).
-Проблеми су исти, да ли остати или отићи, какво занимање изабрати, шта студирати, да ли ће бити посла. Ти проблеми су исти, без обзира да ли сте из Крагујевца или Призрена, за ове генерације, али и за све нас“, рекао је Чадеж.
Велика је одговорност на онима који воде друштва Западног Балкана да се младим људима помогне да имају перспективу и да буду укључени у процес одлучивања, да самостално доносе одлуке и креирају бољу будућност указао је Марко Чадеж.
Вана Филиповски, координатор програма „Косовска школа“ Хартефакт фонда, у оквиру кога је организована посета ПКС, подсећа да се пројекат спроводи другу годину заредом и да обухвата посете различитим иституцијама, разговоре са званичницима и експертима аналитичарима, политичким активистима, антрополозима, новинарима и правницима, као и онлајн предавања.
Привредна комора Србије, у оквиру нашег програма, изабрана је како би се млади полазници упознали са могућностима подршке и оснаживања привредника и унапређења економског амбијента.
Полазник програма Пиљон Нура истакао је да се сарадњом и повезивањем младих лакше превазилазе изазови са којима се данас сви суочавају. Кроз овај пројекат Хартефакт фонда, млади су добили прилику да сарађују, размењају идеје и искуства и креирају нове програме и пројекте.
Легенда: С.Ђ.

Подели на: